2013. december 25., szerda

2014 musthave darabok

Kicsit előreszaladtam... :)

Persze ettől még érzem a karácsonyi áhítatot, csak közben egy elég nagy változás előtt állok, így kicsit a jövőt is elkezdtem tervezgetni. Mi más lenne ebben is az egyik fő pont, mint hogy mit fogok kötni - magamnak! - jövőre. Ha az időzítést is sikerül eltalálnom, talán még lesz is egy-két évszaknak megfelelő, hordható darab a szekrényben. Hát íme:Kívánjatok nekem sok kötésre szánható időt és kellő határozottságot, hogy az adott kardigán felénél járva ne gondoljam meg magam, mondjuk a kiválasztott színt illetően... mert ez kitelik tőlem. De ezek a kardigánok tényleg annyira-de-annyira tetszenek, hogy meg kell őket kötnöm :)

További békés ünnepet kívánok nektek!

2013. december 17., kedd

Lázár, a mai majom

Elkészült! Kicsit nagyobb és valahogy még kedvesebb. Ő nem marad nálunk, egy kedves óvónéni lesz a gazdája.


2013. december 14., szombat

Guru George

A népszerű majom, aki könnyen magával ragad bárkit elbűvölő személyiségével :) Nem utolsósorban türelemre és kitartásra tanít... legalábbis a készítőjét biztosan. Cserébe hálás jószág: jókedvet teremt maga körül és növeli az önbizalmat :)hamarosan pedig már nem lesz olyan egyedül...


a vudu-műhelyben készülnek a társai


és inverz barátja már csak kitömésre és összevarrásra vár.
Végtagjaik tönkölypelyvát kapnak, a szuperhajlékonyságuk megőrzése kedvéért. Végtére is jógagurukról van szó :)

2013. december 13., péntek

Cuki pulcsik a játszótérre

Retró sálgallér mai formában. Ebből is látszik hogy a kötés nem sokat változik az évszázadok során :)Egy nagyon könnyű gyapjú-alpaka pulcsi, kb 15 dkg az egész.


Ez meg egy pamut, szintén saját tervek alapján.
Plusz pilótasapka, erről majd később, kb száz darabot már biztos csináltam belőle :)

2013. december 12., csütörtök

Sapka-körkép

Általában ontom a sapkákat, ideje néhányat megmutatnom. Nagyon szeretem, mert gyakorlatilag bármire lehetőséget ad, ami kötés, kiélhetem magam, akár csipke, csavart minta vagy színkombinációk, egyszerűek, bonyolultak, vékonyak-vastagok, tulajdonképpen egy sapka-Gombóc Artúr vagyok, ha jobban belegondolok :) Jelenleg nincs is sapkám, mert amit magamnak csinálok, mindig megtetszik valaki másnak.
Minta: Houzuki
Fonal: Barka Felhő

 Minta: Who hat
Fonal: Barka Dáma

 Minta: Button hat
Fonal: Barka Esti Mese


Ez szintén egy Who?, csak Cinege dupla szálból

2013. december 11., szerda

Chuck Taylor

Megrendelésre csináltam, nekem sosem jutott volna eszembe megkötni, de vicces volt és még tetszik is. Valójában padlizsánlila, de így az esti villanyfénynél feketének látszik. All star!


a hímzés nem erősségem és nem is a kedvencem, így a "márkajelzés" kissé bénusz, de sebaj...